Manhattan med Central Park (bild Wikipedia)


Nu har vi bokat flyg till New York i April då Camilla fyller år. 10 dagar blir vi borta och det ska bli grymt kul eftersom jag visserigen har varit i USA förut, men inte i The Big Apple. Frågan är vad man ska rikta in sig på förutom de sedvanliga sevärdheterna? Shopping står förstås på schemat, jazzklubb likaså samt kanske någon guidad lite udda tur som typ "Seinfeldbusstur" eller "Sex & The City-tur" om det fortfarande finns.
Vi ska också försöka lämna Manhattan och kanske rent av ta någon utflykt utanför New York.
Är det någon som har några bra och kanske udda förslag så välkomnas det.
Ja då är alla julklappsinköpen klara och ni ser alla paket på bilden här. Japp, ett endaste paket med en kostnad på 195:- som ska tas med till svärmor där vi käkar gott, dricker ett par öl och en och annan snaps, umgås och har det allmänt trevligt samt byter julklappar på max 200:-
Så har vi gjort de senaste årens jular och det känns riktigt, riktigt skönt att det är så avslappnat.
Idag provade jag på att springa en bit för första gången sen jag blev påkörd (4 veckor sen) för att se hur den onda vänstervaden skulle reagera. Jag blandade den lugna löpningen med Power Walk och var ute i 50 minuter och avverkade ganska precis 9 km. Jag fick lite känningar i vaden och får nog ta det lugnt ett bra tag till och fortsätta med stretching och lättare styrketräning.
Direkt efteråt så plockade jag fram cykeln och körde en sväng på 20 km (c:a 55 minuter, alltså är rätt lugnt tempo men lagom som "nedjogg" efter löpningen).
Kändes bra att få köra ett pass eftersom det varit lite si och så med träningen på sistone (om man nu inte räknar vardagsmotionen: cykel till och från jobbet).