Som jag nämnt förut så är jag ingen soldyrkare. Visst tycker jag det är trevligt när det är varmt och gott men jag  tycker lika mycket om när det är regnigt. Jag har inget behov av att ligga och pressa på en strand mitt på dagen och ligga som en packad sill tillsammans med ett gäng blekfeta svenskar. Jag kan lika gärna sitta inne mitt på dagen när det är högsommarvärme (som det tack och lov inte har varit så mycket av i sommar). Många tycker väl att man är lite udda när man har den här inställningen men faktum är att jag verkligen vantrivs när det är 30 grader i skuggan, helt uppriktigt!
Man ska ju också komma ihåg att runt om i världen i varma länder så håller sig många inomhus mitt på dagen och kommer ut på kvällen (det är mer min livsstil). Samtidigt så tycker de med all säkerhet att vi svenskar som besöker deras länder och ligger och steker på en strand kl 12 på dagen är jäkligt märkliga. Jag håller med!

Vi fick några dagar av sommarvärme även i Sverige förra veckan men nu är vi tillbaka till det opålitliga vädret där det ena sekunden är sol för att i nästa ögonblick övergå till att ösregna. För min del är det helt OK, det gäller bara att gardera sig med regnkläder när man cyklar till jobbet och det har jag inget emot eftersom jag får tillfälle att använda några av Hunterstövlarna samt den nya regnkappan frånb Didrikssons. Man vill ju vara snygg även när det regnar.

Hunter, Hunterstövlar, Hunters, Didriksson, Didrikssons, regnkappa, gummistövlar,
 
Semestern börjar gå mot sitt slut och vi är inne på sista helgen, så nu gäller det att utnyttja de fina dagarna. Idag blev det en cykeltur ut till Klagshamns udde (totalt 35 km t.o.r.) där vi badade och fikade. Vattnet var enligt badvakten 22 grader och det är ungefär det som behövs för att det ska bli hyfsat skönt att doppa sig (jag är alltså ingen badälskare).


Det går sisådär med träningen just nu men idag blev det för första gången på år och dag en tur till simhallen. Utan att överdriva kan man lugnt säga att vatten inte är mitt favoritelement. Faktum är att jag är en usel simmare och dessutom tycker att simning i en bassäng fram och tillbaka, längd efter längd måste vara bland det tråkigaste som finns i träningsväg. Men det är trots allt en rätt skonsam träningsform och dessutom bra för stora delar av kroppen. Själv har jag som sagt en usel teknik och simmar hela tiden bröstsim med huvudet över vattnet. Trots det så blev det i alla fall 1000 meter på 26 minuter.