Jag löptränar ju inte speciellt mycket nuförtiden (max en gång i veckan) p.g.a. skador, och när jag väl gör det så tar jag det rätt lugnt för att inte riskera smärtor i vaderna (främst den vänstra). Idag hade jag dock bestämt mig för att springa exakt 5 km och faktiskt trycka på lite. Bära eller brista helt enkelt!

Överraskande nog så höll vaderna den här gången men jag öppnade lite väl snabbt och stumnade något mot slutet, så jag gick inte under 20 minuter, utan fick nöja mig med 21:05. Det är jag mycket nöjd med och med tanke på hur lite konditionsträning jag kört de senaste månaderna så blev jag lite förvånad att jag ändå har kapacitet att göra under 20 på 5 km om förhållandena är perfekta. 
Jag funderade lite på vad det beror på och kom fram till att det dels förstås beror på en väldigt bra grundkondition men dels också att jag cyklar till jobbet varje dag (c:a 2 mil/dag) och att den vardagsmotionen bidrar till att konditionen hålls på en bra nivå.

Så än en gång vill jag slå ett slag för den viktiga, viktiga vardagsmotionen och att man inte ska underskatta den. Ta cykeln eller gå till jobbet, slopa hissen om du brukar ta den, gå eller cykla till affären när du handlar o.s.v.

P.s. Glömde och säga att efter jag sprungit så Power walkade jag c:a 2 km och avsultade sen med att springa en snabb tusing (1000 meter) på 3:50. 
Det sistnämna var kanske onödigt då jag fick lite ont under vänster fot. Känns som hälsporre som jag har haft tidigare, i början av 90-talet. Får hoppas att så inte är fallet för den brukar vara lite svårläkt.


Dagens träning, löpning,
 
Klockan 5:50 vaknade jag av högljutt kattjam utifrån, det var vår ena kisse Tistel som hade fått besök av en annan katt som då och då brukar titta förbi. Båda våra katter är innekatter men Tistel (den yngre av dem) brukar ändå gå ut lite på uteplatsen och hänga lite på innergården på nätterna. Ibland kommer det andra katter i området på besök och de brukar vara lite högljudda, till skillnad från Tistel som aldrig säger nånting. 
I morse var det en stor röd katt som satt utanför vår uteplats och typ "ylade" medan Tistel satt på staketet och tittade helt lugnt på den andra katten.

I vilket fall som helst så blev jag klarvaken och kände att jag för en gångs skull lika gärna kunde gå upp och ta en lågintensiv träningsrunda, så det blev 6 km Power Walk (48 min) med ett stopp vid Stapelbäddsparkens utegym där jag körde några set dips och chins.

Nu blir det de vanliga 8,5 km cykel till jobbet och förstås 8,5 km hem igen ikväll.
Dagens träning, morgonträning, power walk,
 
Vi har ju en del fester där det kan bli en hel del folk på besök i lägenheten och då kan det bli lite ont om sittplaster. Vad kan då vara bättre än en stapelbar pall som inte tar någon plats och som samtidigt bidrar till vår besatthet av färgen gul?
Pallen heter "Knapp" och finns på Åhléns för 69:-Pall Knapp,