Är man i New York så måste man förstås se till att gå på någon musikal eller pjäs på Broadway. Utbudet är enormt och standarden är enormt hög. Själva hade vi som mål att i alla fall se Phantom of the Opera eftersom Peter Jöback har huvudrollen, vilket är riktigt stort. Precis som förra året vi var här och såg Mamma Mia så hade vi inte bokat några biljetter i förväg hemifrån, utan gick helt enkelt in direkt till teatern biljettlucka en förmiddag för att köpa biljetter. Oftast kan man få biljette redan till samma kväll men även till någon dag senare om man vill det.
Så tipset är att inte boka något hemifrån såvida det inte är en premiär man ska se eller om man vill ha platserna längst fram. Det går i stort sett alltid hitta biljetter på plats.

Phantom of the Opera var förstås mäktigt och Jöback var bra. Han är helt klart en grym musikalartist. Scenografin är också riktigt cool och snygg.

Samtidigt som vi köpte biljetterna till Phantom fick vi även se att det på teatern bredvid gick en pjäs med självvaste Tom Hanks i huvudrollen men bara under begränsad period och det var bara ett par dagar kvar. Vi gick in för att se om det möjligtvis fanns några platser kvar, det gjorde det så vi köpte två biljetter. 
Pjäsen var riktigt bra, Tom Hanks var förstås bra som fasen i sin Braodwaydebut men även flera av de andra skådisarna var grymma (fler av dem känner man igen från TV, bl.a. från Law and order m.m.)

Till sist så köpte vi även biljetter till Cindy Laupers musikal Kinky Boots som har fått en massa priser, bl.a. Tony Awards 2013 för bästa musikal, bästa text & musik (Lauper), bästa koreografi och bästa manliga huvudroll (Billy Porter). När vi väl satt där så var det inte svårt att förstå att den har fått alla dessa priser, för det var helt klart bland det bästa man sett på en scen någonsin. Riktigt skön popmusik, både riktigt rolig och bitvis lite gripande handling, fenomenal koregrafi och en totalt fantastisk Billy Porter i huvudrollen som dragshowartisten Lola. 
Om ni kommer till New York, se den. Den  är sjukt bra! 
 
Cyndi Lauper, Peter Jöback, Tom Hanks, Kinky boots, lucky guy, broadway, new york, musikaler,

Kommentera

Publiceras ej