Den här veckan kommer jag bara köra ett pass på Forum tillsammans med arbetskamraterna eftersom det inte riktigt funkar tidsmässigt att vara med på alla tre passen, så idag körde jag extra hårt på cirkelträningen och passade även på att efteråt ta en tur på löpbandet. Precis som förra gången tog det en minut innan jag fick ordning på tempot, så det blev därför att jag inledde i ett väldigt lugnt tempo men efterhand så ökade jag stegvis från 5-tempo till 4:36 till 4:10 någonstans och ner en bra bit under 4-tempo.
Precis som sist jag sprang på bandet så sprang jag exakt 20 minuter men idag blev det c:a 500 meter längre, närmare bestämt 4,7 km. Hade jag tryckt på lite till, vilket inte hade varit några problem så hade jag med andra ord gjort under 20 på 5K, vilket känns som ett litet formbesked. Kanske läger för under 40 på milen nästa år. Det var länge sen (c:a 10 år sen) jag var nere på sub-40 men visst finns det inom räckhåll om jag kan hålla skadorna någorlunda borta. 
En ökad dos styrketräning och rörlighetsträning (inkluderat karaten) har bidragit till att jag känner mig starkare i muskler och leder.


 
 
Vi är ju några nya som tillkommit i klubben den senaste tiden, två av oss började i våras (jag själv bl.a.) ett par började nu vid terminsstarten i höst och idag kom det ytterligare två tjejer som ville prova på, så därför har Sensei Milo lite specialundervisning med oss på söndagarna en timme innan de andra kommer (som alla har svart bälte). På så sätt så får han lite mer tid till oss och vi får chansen att lära oss lite extra om det grundläggande i vår form av karate. Idag var vi fem stycken som var på plats lite tidigare.

En dryg timme senare kom de andra och den ordinarie träningen drog igång där vi som vanligt började med Flow Fit-uppvärmningen under ledning av Igor som också körde lite stretch med oss och körde ett par Naihanchikator.

Själv var jag inte med på hela passet eftersom jag kände att jag ville vara hemma lite med frun på söndagkvällen men det blev ändå drygt två timmar träning. Konstigt nog kände jag lite dåligt samvete trots att jag vet att man inte behöver det men det har säkert att göra med de krav jag sätter upp på mig själv. Led ju av stor prestationsångest på den tiden jag var tävlingslöpare. Så är det förstås inte idag men en viss känsla infann sig ändå trots att jag i stort sett är med på varenda träningpass.


 
Som jag nämnt tidigare så brukar fredagsträningen oftast dra något färre folk till dojon vilket inte är så konstigt i och med att det är just fredag men det brukar alltid vara några som tar sig ner. Idag var vi fem stycken, tre av de mest erfarna (Sensei Milo, Igor och Andreas) samt jag och Frida som minst sagt är lite nyare. På ett sätt är det ju rätt trevligt när vi är så få då vi som är nybörjare får en fantastisk möjlighet till speicalcoaching av de tre proffsen, och det fick vi verkligen.
Vi inledde som vanligt med Flow fituppvärmningen och streching under ledning av Igor och som avslutades med ett par Naihanchi innan Sensei Milo tog över och visade oss ett par tillämpningar av katan som vi sen övade på med partner, både med och utan mitsar.
Efteråt stannade vi kvar och pratade lite samtidigt som vi stretchade, och det är just det som är det trevliga med den här föreningen, det är avslappnat och man har ingen strikt hierarki som verkar finnas i vissa klubbar där man knappt törs tilltala dem som har högre grad. Här tränar alla med alla och sparrar och hjälper varandra både under och efter träningspasset, det är därför man älskar den här föreningen.

Både jag och Frida fick mycket beröm av de andra för att vi har kommit så långt på såpass kort tid. Det tar vi förstås åt oss och glädjs åt eftersom det är väldigt motiverande att träna ännu hårdare.