Även idag blev det en sväng på cykeln och som vanligt ingen jätterunda men i alla fall 40 km som den s.k. Toruprundan är som jag kör då och då. Tyvärr tar det ju alltid ett bra tag innan man tagit sig ut ur stan eftersom jag måste från Västra Hamnen längst västerut ut till Toftanäs som ligger typ längst österut innan det blir fritt blås utan trafikljus och korsningar. 

Eftersom jag startar klockan redan när jag åker hemifrån så blir genomsnittstempot rätt lågt (under 30 km/h) men väl ute så ligger jag vanligtvis på över 30 km/h. Ingen speciellt snabb hastighet på en racer men jag kör med vanliga löparskor för frihetens skull och alltså inte med cykelskor, dessutom så har jag inte samma förmåga att ta mig ut som cyklist som jag kan när det gäller löpning och rodd som jag helt klart är bättre på.

Men skitsamma. Jag gillar att cykla och jag gillar att ta det relativt lugnt. Ska man cykla snabbt så måste man nästan vara flera som cyklar tillsammans och hjälps åt i vinden men jag gillar att träna ensam och har alltid gjort det.

För övrigt så är det en rätt fin runda. I synnerhet när man kommer ut till Bokskogen och Torup med sina slingriga och backiga vägar. 
 
Till sist så blev det ett pass även idag men som vanligt hade jag svårt att bestämma mig vad jag skulle träna. Det slutade med att jag först gick över till gymmet och avverkade 5000 meter rodd på 18:44. Jag har dålig koll på vad jag har rott 5K på men det kan ha varit pers.
Nu var det inte det som var det viktiga för det här var ett tempopass som syftar till att hålla samma tempo som jag ska hålla på dubbla distansen innan året är över, alltså en bit under 38 min på milen (har 38:20 som pers som jag gjorde för någon månad sen).

Efter rodden bytte jag skor och gick ut på en power walk där jag stannade till på ett par ställen och körde explosiva hoppövningar. Bl.a. körde jag typ box jumps upp på en c:a 90 cm hög mur samt stillastående hopp över en c:a 20 cm hög och runt 120 cm bred avsats.
Fortsatte gå en bit till för att göra några serier hopp här och var, bl.a. över bänkar m.m. Spänsten känns väldigt bra just nu men har ju alltid varit en tillgång för mig och det som ledde till ett veteran-SM-guld i höjd första och enda gången jag ställde upp (och det helt utan att ha gjort ett enda höjdhopp innan tävlingen).

Knäna och vaderna spölkar dock med jämna mellanrum och hindrade mig från att vara med i år och kommer förmodligen också innebära att jag inte kommer att tävla i höjd något mera. Hoppas däremot att en dag kunna tävla på 800 meter igen men som veteran förstås. Jaja, det återstår att se om mina ben håller.

Jag var i vilket fall som helst ute och gick en dryg halvtimme och hann med 4 km. 
rodd, 5k, 5000 meter, concept2,
 
Dagens andra pass var uppdelat på två delar, varav ena delen var vardagsmotion och den andra mer träningsinriktad. Båda delarna handlade i vilket fall som helst om cykling.
Första delen var c:a 22 km på vardagscykeln (den översta i bild) och den andra var på racern där jag körde i c:a 60 minuter och avverkade ganska precis 28 km.
Båda rundorna gick i Malmö (centralt och i ytterområdena) och totalt blev det alltså 5 mil på cykel idag.

En bra träningsdag med både styrketräning och cardio.