Vi bor ju i ett miljöhus i kvarteret Fullriggaren i Västra Hamnen, vilket blandm ycket annat innebär att det finns en arbetsbänk i källaren med bl.a. skruvstäd och tryckluft för att man enklare ska kunna dona med cyklarna. Så idag var jag nere och fixade punkan (bytte slang) på fixien och tvättade av, justerade och smörjde både racern och fixien. Nu är med andra ord båda hojarna i finfint skick och redo för fina cykelrundor.

Ikväll i den fina solen (ovanligt nog) så var det fixien som fick äran att följa med mig ut på en fin runda söderut efter kusten och tillbaka i stort sett samma väg. Rundan blev precis 40 km och tog på den enväxlade cykeln 1:25.


 
För ett drygt år sen köpte jag en klocka från finska Suunto (en av världens absolut främsta tillverkare av outdoorklockor) men gjorde misstaget att inte köpa en med GPS, så för några dagar sen bestämde jag mig för att beställa ännu en Suuntoklocka från Outnorth som har superbra priser, bra service och snabba leveranser.

Jag såg en recension i tidningen Aktiv träning där de drog slutsatsen att det är en suverän löparklocka som funktionellt ligger på samma nivå som Garmins utmärkta FR 22 men där Suunton har fler navigationsmöjligheter. Nu är ju inte jag i behov av en massa extrafinesser, utan vill kort och gott bara ha tid och distans i realtid utan att slippa ha en stor mobiltelefon på armen. 

Modellen heter Ambit 2 R där R:et står för "Running" och innebär att Suunto har skalat bort de dyrare modellernas friluftsfunktioner och ersatt dessa med fler löparfunktioner. Tanken var att jag skulle sälja den andra Suunton men jag känner nog att jag ändå behåller den eftersom den har en snyggare design (prisbelönt som den är). Däremot så ska jag nog avyttra ett par av mina andra klockor som jag har i min samling och som jag aldrig använder för att finansiera det här köpet även om priset från Outnorth.se till sist blev väldigt bra.
Det rekommenderade priset är 2.595:- och det är också där den ligger om man går till en fysisk butik men Outnorth hade ett pris på 2.195:- som de precis hade sänkt till 1.995:-. Som trogen kund fick jag dessutom 10% så det hela slutade på under 1.800:-. Grymt bra!

Även om jag redan hade tränat både cardio och styrka tidigare idag så kände jag ändå att det var läge att ge sig ut på en liten cykelrunda för att prova klockan och den funkade förstås bra men det är en hel del funktioner att lära sig om man nu vill det. Till att börja med så räcker det som sagt gott med tid och distans (och snittid). 
Cykelrundan blev i alla fall c:a 50 minuter och 25 km.


 
 
 
Suunto Ambit 2 R,
Tyvärr var det inte de här vikterna jag körde med på bänkpressen (men kanske en dag)

Jag tjatar om det ännu en gång; jag har varit lite seg efter distanspasset som jag sprang i måndags och därför varit lite osäker på om jag skulle våga köra någon cardio (vill ju inte riskera att bli sjuk) men idag så satte jag mig ändå vid roddmaskinen för att köra lite försiktigt och döm om min förvåning när det faktiskt kändes lätt (förutom första 500 som behövs för att komma igång).
Hade inga planer på att köra som en galning, utan mer känna efter, så jag hade som mål att hålla precis under 2 min/500 m (alltså knappa 20 min på 5000 meter). Inledningsvis så gjorde jag också det men ökade omedvetet tempot kontinuerligt så att jag slutligen rodde in under kontrollerade former på 19:20, tämligen oberörd.
Det kändes skönt att få en bekräftelse att jag inte har något skit i kroppen. Dock känns det fortfarande lite på baksidan av rumpan och låret men det har helt klart släppt en del och känns bättre för varje dag. Om några dagar så är det säkert helt väck. Tills dess ligger jag lågt med löpningen och bör nog göra det någon vecka innan jag drar igång igen.

Efter rodden så körde jag ett snabbt styrkepass för bröstet:
(Alla övningar 3x7 reps)

Bänkpress i Smith, lutande bänk (50 kg)
Bänkpress i Smith, plan bänk (50 kg)
Bröstpress i maskin (45 kg)

Hantelflyes, lutande bänk (14 kg-hantlar)
Hantelflyes, plan bänk (14 kg)
Peck deck i maskin (40-45 kg)

Antal reps: 126