Bild hämtad från www.mmsports.se
 
 
Har gått och spanat lite på en funktionell, tuff och lite sportig jacka nu till vintern och hittade häromdagen en modell från Better Bodies som såg intressant ut. Så idag var jag inne på MM Sport på Djäknegatan här i Malmö och provade den. Kändes bra, så jag köpte den eftersom de nu hade specialpris på den (1.119:- mot normala c:a 1.499:-)
Var lite osäker på storleken eftersom jag spontant tyckte den var lite stor men det är ju så den är i modellen. OK, på en grov bodybuildersnubbe så sitter den väl lite tajtare. På mig blir det lite mer bomber-jacka över det hela men efter att ha provat den hemma och dessutom varit ute och gått med den i 40 min så har jag bestämt mig för att den känns kanon. 
Jag kommer att behålla den och ser fram mot att det ska bli en kall vinter för i den här lär jag inte frysa. Finns ju dessutom utrymme att ha en hoodie under.

Fick för övrigt fin hjälp av PT Nettan som jobbar på MM Sport. Kul att träffa henne nu när hon inte längre håller i något av våra jobbträningspass på Forum.

Som sagt så var jag ute på en power walk eller ska jag kanske kalla det snabb promenad? 5,2 km gick jag och det tog 43 minuter. Fortsätter veckan ut att ta det lågintensivt med träningen.
 
 
Efter att ha suttit inne och inte rört på mig på tre dagar så kände jag att jag bara var tvungen att gå ut och få lite frisk luft. Fick ju en liten släng av influensan men som ofta när jag är sjuk så går det snabbt över. Som tur är så är jag sällan sjuk men när det väl inträffar så har jag lärt mig att ta det lugnt några dagar för att inte riskera hälsan.

Tog i vilket fall som helst en promenad på 6 km (50 minuter) för att känna efter. Lite seg blir man förstås, så det är inte läge för någon högintensiv träning förrän nästa vecka men däremot så får det bli lite promenader och stretch-, samt rörlighetsträning innan jag drar igång igen på måndag.


Fyra par skor blev det: Docs, gummi-Converse, Nike Air och Nike löparskor
 
Lite blandade träningsplagg går alltid åt
 
Av någon märklig anledning blev det en del blåa träningskläder
 
Tishor 
 
Tre par byxor i olika material och stil. 
 
Yogabyxor (Lululemon Athletica), Tunn träningshoodie (Life Fitness, köpt på Paragon)
 
Scubabyxor (Urban Outfitters), Docs (Doc Martens), Baseball-skjorta (American App.)
 
Läderlookbyxor (American App.), Skor (Nike), T-shirt (Urban Out.), väska (Steve Madden)
 
"Manbag" Steve Madden (Century21)
 
Varm stickad hoddietröja med kul skärning och knäppning (HM flagship store)
 
Skjorta Dickie's 
 
Dickie's är workwear i USA men nästan "finskjortor" här i Sverige (3 ggr så dyra här)
 
OK, det blev lite turistprylar också. Har inte köpt sånt förr men kunde inte låta bli.
 
Som alltid när vi besöker New York (och för all del andra storstäder) så blir det en hel del shopping, och då pratar vi inte om tråkiga elelktronikprylar, utan förstås kläder och skor. 
Själv köper jag i stort sett inga kläder här i Sverige eftersom jag tycker det är svårt att hitta roliga, snygga och trendiga kläder som passar en man i min ålder och som inte är speciellt sugen på att gå till Dressman, MQ, Spirit eller ha på sig pikétröjor som ser ut som om man kom direkt från en hästpolomatch eller en seglarregatta.

Som tur är finns i alla fall Köpenhamn på nära håll men ännu bättre är förstås världens shoppingstad nummer 1, New York City. Här finns allt och det är alltid öppet.
Här finns också butiker som jag saknar i Sverige, eller rättare sagt i Malmö men som jag väldigt gärna önskar kunde etablera sig här. Jag tänker på t.ex. Urban Outfitters (obegripligt att de inte finns i Malmö), Amercian Apparel (nästan lika obegripligt) och Uniqlo, men även HM-ägda kedjor som Cos och Other Stories. Cos finns ännu inte i New York men Other Stories skulle precis öppna sin första butik precis när vi var på väg hem.
Båda dessa finns dock i Köpenhamn men Other Stories har än så länge inte några herrkläder men det kommer förhoppningsvis.

Själv satsade jag i år på att främst hitta svarta och grå kläder men med lite roligare snitt, skärningar och material istället för en massa färgglada mainstream-tishor med tryck som man inte ens vet vad de betyder och som man tröttnar på efter ett par månader.
Några skor blev det förstås också men inte lika många som förra året då jag kom hem med sex par som fyllde nästan en egen resväska.

Det som är viktigt när man kommer hem med en massa nya kläder är att man rensar ut minst lika mycket gammalt och skänker bort. Själv fick jag ihop flera kassar med kläder och skor som kommer gå till typ Myrorna. Känns extra bra att det faktiskt inte är skitkläder och trasiga skor som är helt utslitna som jag skänker bort, utan faktiskt hela, rena och snygga grejer i bra kvaliteter som jag helt enkelt tröttnat på. 

 
 
 
Shopping, New York,