Bild från Kraftverkets Löddeköpinge FB-sida

Idag provade jag för första gången ett av gymmen i Löddeköpinge där jag ju jobbar numera. Perfekt att träna innan jag börjar jobba även om jag aldrig varit så pigg på att träna tidigt även om många kanske inte skulle kalla halvtio tidigt.

Jag gör ingen recension av gymmet ännu eftersom jag inte körde någon styrketräning, utan bara lite rodd och löpning. 

3 km roddmaskin (11:30) plus 3 km löpband på 14 km/h, alltså 4:17-tempo (c:a 13 min). Kort och koncist pass eftersom tiden var lite knapp p.g.a. försenad buss. Dock bättre än ingenting alls.


Jobbar denna helg, vilket betyder att jag är hemma runt 18:30. Fru C. är ute med ett par väninnor, så jag tyckte det var läge för att köra ett kvällspass så här på lördagkvällen (något som inte händer så ofta).

Käkade ett par varma mackor, tog det lugnt en stund och gav mig sen ut på en rätt skön kvällslöprunda som gick fantastiskt lätt trots att jag sprang både i torsdags och igår.
Hade bestämt för en mil, och en mil blev det. Tiden blev 47:07 men det kändes som om jag höll 5-tempo. 
Positiv känsla som indikerar att jag är stabil under 45 minuter utomhus just nu om jag trycker på lite.

Förhoppningsvis så kan jag träna på med en hel del cardio under vintern så att jag till våren/sommaren kan närma mig 40 minuter igen. Jag har inte gett upp helt trots att jag varit så skadedrabbad de senaste 20 åren.
Under 40 minuter som 50-åring är målet jag har haft ett tag, så jag har 2-3 år på mig.

Istället för protein- och kolhydrattillskott så föredrar jag gammal hederlig öl, lite os och kex. Krångligare än så behöver det inte vara.
 


Har ju många mål som jag vil nå framöver men ett av de närmaste målen är att gå under 40 minuter på 5+5 (5 km roddmaskin + 5 km löpband).
Jag gjorde det utan problem förra sommaren (2014) men har ju sen dess lagt av mig på cardiofronten. Nu börjar jag komma igång igen och idag var det rejält nära (bara 11 sekunder ifrån).

Inledde med rodden där jag tryckte på rejält och rodde in på fina 18:33. Gick sen över till löpbandet och behövde alltså springa på 21:26 för att klara det men tyvärr öppnade jag för långsamt, så även om jag tryckte på rejält mot slutet så nådde jag inte riktigt ända fram när jag sprang in på 21:38.

Totalt blev tiden alltså 40:11.
Kändes dock bra eftersom jag vet att jag tar det nästa gång.