Från Madison Square Garden (NYC). Tjejerna på fotot står visserligen aningen högre upp men från vänster: 183 cm, 188 cm samt 194 cm.


För ett tag sen på jobbet (gymmet) så stod jag tillsammans med två arbetskompisar (tjejer för övrigt) och pratade när vi plötsligt kom på att vi alla tre är rätt långa och dessutom hade glasögon. Vi tog förstås en groupie på det och bildade den mycket interna "180 cm-klubben" eftersom vi alla tog oss över 180 cm.

Eftersom den ena tjejen precis låg på gränsen runt 180 cm och jag själv ligger eller i alla fall har legat på gränsen till 190 cm en gång i tiden så började vi prata om att man faktiskt krymper under dagen i och med att diskarna i ryggraden trycks ihop.
Med andra ord är man längre på morgonen när man har varit uppe några timmar. Det kan handla om allt från 1 cm till så mycket som 3 cm för vissa personer.

I vilket fall som helst så gjorde vi ett test där vi mätte oss både på morgonen och på dagen/kvällen och min kollega som låg på gränsen till 180 var 179,5 på kvällen men 181 cm på morgonen.
I mitt fall så var jag 189 cm direkt när jag gick upp men 187 cm på kvällen, hela 2 cm kortare alltså.
På en hälsokontroll jag gjorde förra året (tror jag det var) så var jag 187,5 mitt på dagen så det är väl ungefär där jag ligger även om det står 190 cm i mitt nya pass från i våras, hehe.

Utöver det så krymper man med åldern och det är det inte jättemycket man kan göra något åt. Själv har jag legat precis på 190 cm en gång i tiden, åtminstone på morgonen. Det gör jag tyvärr inte idag så numera platsar jag inte längre i 190 cm-klubben, vilket förstås är lite trist men som tur är så finns ju 180-klubben och för min egen del så funkar även 185-klubben än så länge.

Så om du vill vara så lång som möjligt om du t.ex. vill ta dig över en skamgräns så ska du mäta dig på morgonen.
För min del är det i alla fall bara att acceptera att jag inte tar mig över skamgränsen 190 cm längre.

180 cm-klubben på jobbet. 
 

Kommentera

Publiceras ej