Under de två veckorna vi var i New York så blev det i stort sett bara ett enda rent träningspass (löpning 5,5 km) plus ett powerwalk-pass samt förstås ofantligt mycket promenerande (säkert en mil om dagen).

Efter att den värsta jet lagen nu har lagt sig så kände jag på söndagkvällen att jag ville inviga de nya löparskorna för att se hur det känns att springa i.
Märket heter Hoka One One och har en väldigt tjock sula som förhoppningsvis ska göra att det blir extra skonsamt mot mina problemvader som bidrar till att jag inte springer så mycket nuförtiden.

Gav mig ut på en asfaltsrunda på 8 km i ett måttligt tempo för att hitta känslan. Det var lite ovant att springa med 5-6 cm mjuk tjock sula under sig och i början kändes det lite otympligt men ganska så snabbt så vande jag mig. 
Svårt att säga om det var så ofantligt mycket skonsammare mot vaderna men rimligtvis så borde de vara det. Nu planerar jag iofs ändå inte att springa så mycket men om jag väl gör det någon gång så är det inte omöjligt att jag springer i de här skorna.

Om inte annat så funkar de ju fint att använda som vanliga vardagssneakers. Hade dem en del i New York där jag också köpte dem. Skönt att komma upp sig 5-6 cm på längden, det kan jag behöva som ju bara är 188 cm ;-)

De 8 km avverkades på 38:40, by the way.
 

Kommentera

Publiceras ej