De flesta grabbar brukar ju prioritera framsidan, d.v.s i huvudsak bröst, biceps och i viss mån de främre magmusklerna, och sen tenderar man köra baksidan lite för sällan.
Benen verkar många knappt köra allt.

För min egen del så har det aldrig varit några problem att motovera mig själv att köra rygg eftersom jag skulle säga att det nästan är viktigare.
Eller rättare sagt så är hela kroppen viktig men om jag hade varit tvungen att välja så skulle jag prioritera ryggen framför bröstet och magen.

Nu är jag ju löpare i grunden, så vi pratar förstås inte om några enorma muskler i volym någonstans på kroppen men de jag har är rätt effektiva, i synnerhet benen och ryggen, vilket förstås beror på löpningen och hoppandet samt att jag kör mycket roddmaskin. Det ger inte volym men det ger en grym uthållighetsstyrka i hela överkroppen samt även i benen.

Idag satte jag mig i roddmaskinen för att "värma upp" med 2000 meter i hyfsat bra tempo men när jag hade kommit halvvägs på 3:40 så kände jag att jag istället skulle hålla uppe tempot (1:50/500m) och köra 3000 meter.
Så blev det och efter att ha tryckt på sista 500 så rodde jag in på 10:59 på 3000 meter.

Målet är att under vintern hålla samma tempo på 5000 meter, alltså 18:20, vilket ska kunna gå.


Fortsatte sen att köra ett par ryggövningar:

Latsdrag 70 kg, 6x8 reps
Vertikaldrag 70 kg, 6x8 reps

Kommer säkert kännas lite i latsen imorgon. 
 

Kommentera

Publiceras ej