Har ju lovat mig själv att bli rörligare och smidigare i år, så idag fortsatte jag att köra rörlighetsträning och rörelseträning hemma. Att träna rörelse betyder att man inte bara står stilla i enskilda isolerade positioner, utan även försöker röra kroppen smidigt, växla mellan positioner, krypa, vrida, rulla o.s.v.
Det är en "trend" som verkligen slog igenom det gångna året, en trend som jag tror är mer än bara än trend.
 
Nu menar jag inte att man bara ska ägna sig åt sånt i sin träning, och bara lägga allt annat åt sidan. Nej, verkligen inte. Tvärtom så är det viktigt att även fortsättningsvis variera sin träning och inte bara fastna i samma typ av träning varje pass.
Det finns de som bara springer och inte kör någon annan träning. Det finns de som bara lyfter vikter så fort som möjligt eller så tungt som möjligt. Det finns de som bara köra yoga och aldrig lyfter en vikt. Det finns de som bara kör cardio och aldrig ägnar sig åt vare sig styrkträning eller rörlighet.
 
Var och en blir förstås salig på sin tro men idag är vetenskapen tämligen överens om att kroppen behöver variation för att utmanas och bli bättre. Det är även min filosofi.
 
Dagens pass bestod av 45 minuter rörlighet, sretch och rörelse samt 15 min på slagsäcken.
 

Kommentera

Publiceras ej