Det här inlägget ligger under "träning" men jag skulle vilja påstå att det i mitt fall mer handlar om motion.
Hur man definierar skillnaden mellan träning och motion finns det förstås många åsikt om, vilket inte är konstigt eftersom varje individ har sina förutsättningar att gå efter.
 
En person som precis har börjar röra på sig kanske kallar en snabb promenad för träning även om jag snarare skulle vilja kalla det för motion.
Träning handlar mer om att ha långsiktiga mål där det handlar om att just uppfylla mål samt att förbättra sig rent fysiskt Och resultatmässigt. Att röra sig för att gå ner i vikt behöver nödvändigtvis inte betyda träning, utan kan lika gärna handla om motion (d.v.s. att röra på sig).
Däremot så kan träning bidra till att man även går ner i vikt men det är inte det som är det primära med begreppet träning.
 
För min del så var jag idag ute och gick en snabb promenad, vi kan kalla det för power walk. Det var halt osm tusan men jag avverkade ändå 6,5 km på 50 minuter. Det här hade förstås inget med träning att göra eftersom det knappast bidrog till att förbättra min fysiska status på något plan men däremot så var det skönt att komma ut och lufta sig lite, d.v.s. motion för psyket och välmåndet.
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej