Den här veckan kommer jag bara köra ett pass på Forum tillsammans med arbetskamraterna eftersom det inte riktigt funkar tidsmässigt att vara med på alla tre passen, så idag körde jag extra hårt på cirkelträningen och passade även på att efteråt ta en tur på löpbandet. Precis som förra gången tog det en minut innan jag fick ordning på tempot, så det blev därför att jag inledde i ett väldigt lugnt tempo men efterhand så ökade jag stegvis från 5-tempo till 4:36 till 4:10 någonstans och ner en bra bit under 4-tempo.
Precis som sist jag sprang på bandet så sprang jag exakt 20 minuter men idag blev det c:a 500 meter längre, närmare bestämt 4,7 km. Hade jag tryckt på lite till, vilket inte hade varit några problem så hade jag med andra ord gjort under 20 på 5K, vilket känns som ett litet formbesked. Kanske läger för under 40 på milen nästa år. Det var länge sen (c:a 10 år sen) jag var nere på sub-40 men visst finns det inom räckhåll om jag kan hålla skadorna någorlunda borta. 
En ökad dos styrketräning och rörlighetsträning (inkluderat karaten) har bidragit till att jag känner mig starkare i muskler och leder.