Ledig måndag och jag blev sugen på att ta årets andra cykelrunda runt Öresund. Som vanligt tog jag tåget över till Danmark där jag gick av vid Lufthavnen (Kastrup) och inledde med att cykla Amager Strandvej in mot centrum av Byen och sen vidare norröver efter Kustvägen.

Efter att ha avverkat drygt 20 km så upptäckte jag att jag hade fått punka. Jag hade då precis passerat Charlottenlund med någon km och hade som enda alternativ att gå tillbaka till Charlottenlund för att hitta en cykelhandlare som snabbt kunde byta slang och även däck eftersom det var en riktigt djup skåra i däcket. 

Jag gick närmare 3 km innan jag hittade första cykelhandlaren men han hade inte tid. Ett par hundra meter till fanns ännu en men han hade heller inte tid. Jag fyllde dock på luft som gjorde att jag kunde cykla någon km tills jag hittade Trek-butiken som snabbt och smidigt bytte både slang och däck och även justerade bakbromsen av bara farten. 

Sen var det bara att cykla men totalt hade jag förlorat en mil (5 km i vardera riktning) innan jag var tillbaka på platsen där jag upptäckte punkan. Men det var inte mycke att göra, utan bara att cykla på upp till Helsingör där jag var rätt hungrig eftersom det nu blev en försening. Käkade mat, drack ordentligt och fick äve ni mig lite kaffe innan färden fortsatte från Helsingborg ner till Malmö på den svenska sidan.

Själva rundan Kastrup-Helsingör och Helsingborg-Malmö, utan den missade milen, är så gott som 120 km och tog mig i den stundvis rätt kraftiga sidovinden c:a 4:15.
I praktiken blev det alltså en mil till (med 7 km cykel och 3 km gång), så typ 13 mil totalt.

Tack vare att jag hela tiden är noga med att fylla på energidepåerna efter vägen så känns det rätt bra nu men det var rätt tung periodvis, i synnerhet när vinden låg fel.
 
cykel, Öresund runt, danmark,

Kommentera

Publiceras ej