Efter ett uppehåll på ganska precis tre månader så tog jag mig idag äntligen i kragen och återvände till karatedojon och det ångrar jag inte en sekund för det var riktigt roligt att dra igång med karaten igen och förstås att återse alla sköna människor. Just nu känns det som att jag absolut kommer att fortsätta köra på men jag ska inte sätta pressen på mig själv att jag måste köra alla tre passen varje vecka plus läger/seminarium varje månad. Istället ska jag ta det i det tempo som jag känner för och utvecklas därefter. Kör man oftare så utvecklas man förstås snabbare men samtidigt så måste det vara kul.

Dagens pass inleddes med 30 minuters uppvärming där Igor dels körde flow fiten och en grundlig karatestrech men också, för mig, lite nya övningar. Därefter körde vi på med att par övningar av det som vi kallar "combat karate", alltså praktiska övningar där vi lär oss hantera hur man klarar av en närkamp. Karaten bygger ju först och främst på slag-, spark- och blocktekniker men man kan lika väl hamna i en situation där man hamnar i någon sorts brottningsnärkamp och då krävs andra tekniker för att klara av det.
Idag övade vi främst på hur man kan försvara sig när man blir fasthållen bakifrån och kanske t.o.m. lyft.

Efter det tog Sensei Milo över och vi körde tillämpning av Te No Kata som jag körde tillsammans med svartbältarna Erik och Huso. 

Ja, det var som sagt kul att vara tillbaka och med en lite mer avslappnad inställning en tidigare. På söndag är det ett "läger" men tyvärr jobbar jag, så nästa pass får bli på onsdag. Det ser jag fram mot.