Jag har nämt det tidigare att jag har tappat rejält på cardiobiten i år eftersom jag inte alls har kört så mycket som förra året men det är inte hela världen. Som kompensation har jag blivit starkare och bättre i andra övningar.
Roddmaskinen som ju är en av mina absoluta favoriter har jag inte använt på bra länge. Överlag har sommaren varit väldigt dålig när det gäller konditionsträning. Det har inte blivit mycket av vare sig löpning (som jag ju lagt av med), cykling eller rodd. Bara några enstaka pass.
Under augusti har jag ju i alla fall kört några spinningpass (tränat på mitt eget pass).

Idag var det därför dags att börja ta tag i cardiobiten lite igen och försöka att på sikt nå samma nivå som jag hade förra hösten då jag rodde milen på 37:39. Tror dock inte att jag lär göra det i år men till våren ska jag vara där igen.

Idag rodde jag 5000 meter och det kändes tungt. Sista kilometerna var nästab plågsam och jag hade stora problem med att få in ordentligt med syre i lungorna. Mycket märkligt men jag kan förstås också skylla på att jag under hela augusti haft problem med allergisnuva.

Rodde i alla fall 5k på 19:26, så det var inte helt usel.

Senare på kvällen hade jag en PT-kund som jag körde löpning med. Blev inte så mycket träning för mig där, vilket inte heller är syftet men lite jogging och visning av löskolningsövningar och teknik.