Med jämna mellanrum, kanske en gång i månaden drar jag av en mil i roddmaskinen.
Senast jag gjorde det var 15 maj då jag rodde in på 38:51. Idag kände jag att det var dags igen, så jag drog iväg till gymmet och körde igång i ett stabilt 1:55-tempo (per 500 meter) som det inte var några problem att hålla fram till runt 6-7000 meter då det började bli segt men eftersom jag vet att mycket sitter i huvudet och att kroppen alltid orkar mer än man tror så var det bara att försöka hålla uppe kadensen så fort jag såg att tempot kröp mot 1:56-1:57. 
Dra ett par snabba extra drag ned mot 1:52-53 och sen försöka stabilsera sig på 1:55 igen så känns det bättre mentalt även om det blir jobbigt.

Lyckades sen hålla runt 1:55 in i mål och rodde in på nya årsbästat 38:27 som jag het klart är nöjd med eftersom jag vet att jag inte riktigt är i samma cardioform som förra året. I år har jag kört med styrketräning och ligger bättre till på den fronten. Cardion (löpningen och cyklingen) har fått stå tillbaka i år.

Mitt pers på roddmilen är från december förra året och ligger på 37:39. Dit har jag alltså en bra bit kvar just nu men till vintern så är jag övertygad om att jag ska slå det. Det långsiktiga målet under 2016 är ju under 37 minuter.

Precis som efter söndagens pass så körde jag 15 minuter yoga- och karatestretch efteråt, vilket alltid känns väldigt skönt (även om jag i grunden förespråkar separata stretch- och rörlighetspass).


 
Roddmaskin, concept2, 10k, milen,