Jag ber om ursäkt för den fåniga rubriken men tusenmetersintervaller är jobbiga oavsett om det handlar om löpning, rodd eller något annat.
Idag handlade det om roddmaskin där jag fortsätter på den inslagna vägen där jag helt enkelt måste köra mer intervallträning för att kunna utveckla mitt roddande och krypa ner i tiderna ytterligare.

Eftersom jag har den gamla 800-metersträningen att falla tillbaka på där intervaller ju var grunden i träningen så tänker jag helt enkelt omsätta den träningen till roddmaskinen och köra liknande intervaller.

Dagens träning bestod av 5x1000 meter tempointervaller med 90 sekunders vila mellan varje. Tempot skulle ligga på 1:50/500 (3:40/1000 meter), alltså det tempo som jag har som första mål att hålla på 5000 meter och på långre sikt även på milen.
Provade lite olika motstånd där jag började på 9 och sen provade med att gå ner till 7 men då var jag tvungen att höja kadensen, vilket jag inte gillade. Gillar mer att dra med kraft och få en hög utväxling även om det är tuffare, så jag gick tillbaka till 9 igen.
Höll tempot bra och rodde vare tusing på ganska precis 3:40, vilket kändes bra. Sista var tung men inte värre än att det på sikt kommer att gå att köra tio stycken i samma tempo.

"Joggade ned" genom att ro 10 minuter i lugnare tempo (2400 meter).

På det hela ett effektivt pass på under 40 minuter.
 
Concept2, roddmaskin, intervaller,