Körde ju rätt hårt på cirkelintervallträningen, ja så hårt att jag var tvungen av avbryta sista minuten för att gå och kräkas.
Hade lite lättare träningsvärk idag eftersom det var ett par övningar som jag inte har kört på ett tag, så planen var egentligen att vila idag men framåt kvällkvisten så blev jag lite rastlös.
Drog iväg till gymmet i mörkret för att köra ett lättare återhämtningspass i roddmaskinen.

Roddmaskin blev det men speciellt lugnt blev det inte. Satt en kille på den andra roddmaskinen bredvid, samma kille som satt där för ett par dagar sen när jag rodde milen, så omedvetet så tog jag väl i lite extra och såg ganska snart att det var läge att ta sig under 19 minuter på 5 km. 
Inget extremt med det eftersom jag har varit under 19 många gånger men nu var det ett litet tag sen, så jag tryckte på och rodde in på 18:56,9.

Efteråt så frågade killen bredvid om jag var roddare med tanke på tempot och min teknik. Han var tydligen själv gammal roddare som har hållit uppe ett tag med träningen och nu har börjat försöka återfå kondisen.
Jag såg själv att han hade en bra teknik och en bra utväxlingen i draget men möjligtvis var lite för långsam på tillbakavägen, vilket han förklarade berodde på att det är så man ror i en roddbåt där man drar kraftfullt och sen glider på vattnet. Låter faktiskt logiskt men i en roddmaskin är tekniken lite annorlunda enades vi om.

Gick sen över till löpbandet för att köra 5 km i ett lugnt tempo, i mitt fall ikväll betydde det 5-tempo, alltså 25 minuter på 5000 meter. 

Kändes skönt att köra det här passet, för om jag nu ska få upp cardioformen igen till där den var för ett år sen så kan jag inte ligga på latsidan under hösten och vintern.
Gäller att hålla i nu!
 

Kommentera

Publiceras ej