Vi befinner oss ju på vår årliga New York-resa just nu. Den här gången stannar vi två veckor, och för första gången så bor i inte på Manhattan, utan i en Airbnb i Brooklyn, vilket funkar hur bra som helst.
The Q-Train tar oss in till Manhattan (där vi helst är) på c:a 20 minuter.

Träning har det inte blivit så mycket av men vi har däremot gått ofantligt mycket (blir åtskilliga kilometer varje dag).
Två träningspass har dock avverkats, båda i Prospect Park som vi bor precis bredvid.
Först tog vi ett Power Walk-pass förra veckan där vi gick till och från parken samt ett var (5,5 km) i parken. Totalt c:a 7,5 km på c:a 60 minuter.

Idag var jag ute och sprang samma runda, eller rättare sagt så gick jag till parken (och även därifrån) men sprang rundan inne i parken.
Det verkar som att det alltid är en massa folk ute och går, springer och cyklar i parken oavsett när man kommer dit. Nu är det måndag förmiddag men ändå fullt med människor. Kul!

Varvet som jag sprang är asfalt och inleds med en flera kilometer lång seg backe för att sen avslutas med en kortare men betydligt brantare backe tillbaka till "starten".
Det gäller alltså att inte knäcka sig på de c:a 4 km upp till toppen, vilket jag tror många gör eftersom jag sprang om hur många som helst som både gick och sprang.
Även en del cyklister sprang jag förbi i de brantaste partierna, och då var det ändå inget extremt tempo jag höll, c:a 4:30 i snitt.

Jag tog mig runt de 5,5 km på 24:50, och det kändes hur bra som helst. Lugnt och kontrollerat och inga känningar i vare sig vader eller knä.
Ev kör jag ett pass till innan jag åker hem men det återstå att se. Ska ju ligga lågt med löpningen.